Megtartotta soron következő ülését a Tamási KEF

Forrás: Tamási Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Porga Ferenc polgármester, a Tamási KEF elnöke bevezetésként elmondta, hogy a KEF egyik feladata a helyi drogellenes stratégia kialakítása. Ez a felkészülés éve, a stratégia kialakításához fel kell mérnünk a kábítószerhelyzetet Tamásiban. Elsőként a középiskolák helyzetbemutatását hallgatjuk meg. A KEF-ek részéről benyújtható pályázati lehetőséget folyamatosan figyeljük, de ezidáig az nem került még kiírásra.

 

A BBÁK Gimnázium részéről Fegyveresi Anikó igazgatóhelyettes adja elő tájékoztatóját az iskola helyzetéről.

 

A SZL TISZK Vályi Péter Szakképző Iskola képviseletében Puskásné Szalai Katalin értékeli az iskola helyzetét a szerhasználat tekintetében. Egyetért a Fegyveresi Anikó által elmondottakkal.

 

A tagok hasznosnak találnák előadások tartását a fiatalok és a szülők számára.

 

A Tolna Megyei Rendőrkapitányság, a Tamási Tankerületi Központ, és a Tolna Megyei Kormányhivatal Dombóvári Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya is segítene előadások szervezésében. A Tamási Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója szerint a tagok összefogásával kisfilmet is hasznos lenne készíteni a fiatalok részére.

 

Porga Ferenc elnök elmondja, hogy a fiatalok szabadidejének hasznos eltöltését szolgálja az önkormányzat két folyamatban lévő beruházása, a Sportok Háza, valamint a Zöld Pont és Civil Ház kialakítása Tamásiban.

Ajánlott böngésző: Google Chrome 60.0.3112.113, Firefox 55.0.3 Ajánlott felbontás: 1366x768px