Megtartotta soron következő ülését a Tamási KEF

Forrás: Tamási Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Tamási Város Polgármestere köszöntötte a megjelenteket. A Tamási Kábítószerügyi Egyeztető Fórum elnöke elmondta, hogy hosszú idő után ez év nyarán ült össze újra a KEF, de a háttérben nem állt meg a munka, pályázat keretében megkezdődött a drogstratégia előkészítése.

 

Szaváriné dr. Bakonyi Lídia, a KEF titkára tájékoztatta a jelenlévőket arról, hogy a 2021-2022. évben is van lehetőség az Emberi Erőforrások Minisztériumánál pályázni a KEF munkájának támogatására. A Tolna Megyei Önkormányzat benyújtotta az erre irányuló pályázatát október elején, és ebből a forrásból tervezi a Tamási KEF a városi drogstratégia elkészítését. Bízik abban, hogy 2022. év végére a városi drogstratégia elkészül és a képviselő-testület elé tudják terjeszteni elfogadásra.

 

Aljegyző Asszony elmondta továbbá, hogy három módszert alkalmaznak az adatok kinyerésére. Jelenléti kérdőív kerül kitöltetésre a helyben tanuló 16 évesek körében, készül egy online lakossági kérdőív, továbbá megkeresték a város érintett intézményeit adatszolgáltatás céljából. 

 

2021. október 7-én képviseltette magát a Tamási KEF is a Kábítószerügyi Egyeztető Fórumok 20 éves megalakulása alkalmából tartott jubileumi konferencián, ahol az elmúlt 20 év tapasztalatait ismertették. 2021. október 13-14-én Budapesten az ELTE szervezésében „A KEF alapjai, Lokális helyzetfelmérés a drogproblémáról, Lokális stratégiafejlesztés és kommunikáció a helyi drogproblémával összefüggésben” tárgyú továbbképzésen is jelen volt a munkacsoport egyik tagja.

 

Végül Kutas Attila paksi plébános előadását hallgathattuk meg, aki a „Szentjánosbogár” közösségben végzett és lelkipásztori munkájából hozott példákkal szemléltette a közösséghez tartozás és hit szerepét a perifériára szorultak és elesettek felkarolásában.

  • 20211103_142027
  • 20211103_142049

Ajánlott böngésző: Google Chrome 60.0.3112.113, Firefox 55.0.3 Ajánlott felbontás: 1366x768px